Recepty

Ďalšia úroveň tikka masala

Kto môže odolať kombinácii dymového tandoor-charred kurčaťa v jemne korenenej omáčke na báze paradajok? Majster tikka masala s našou konečnou verziou

:
Výživa: Na porciu
kcal
646
tuk
45g
nasýtených mastných kyselín
22g
sacharidy
21g
cukry
17g
vlákno
4g
proteín
36g
soľ
1,31 g
Uložiť do priečinka My Good FoodPrint
prísady
8 kuracieho mäsa

 stehná
1 vápno

, šťava
Pre marinádu
2 veľké kúsky zázvoru

10 strúčikov cesnaku, ošúpané
400 ml gréckeho jogurtu
štipka chilli prášok
1 lyžička mletého koriandra
1 lyžička mletého kumínu

1 lyžička garam masala

1 lyžička kurkumy

1 malé zelené chilli
červené potravinárske farbivo (voliteľné)
Na omáčku
3 lyžice masla

 alebo ghí
1 veľká cibuľa

, najemno posekané
1 ½ lyžice kmeňa kmeňa
1 ½ lyžice horčičných semienok
½ lyžičky práškovej pískavice gréckej
½ lyžice práškovej papriky

4 kardamómové struky, mierne ohradené
1 veľký kúsok škorice

1 polievková lyžica paradajkového pretlaku
50 g mletých mandlí
štipka mäkkého hnedého cukru
1 tbsp sladový ocot
680 ml passata
100 ml crème fraîche alebo dvojitý krém
čerstvé listy koriandru, mandľové vločky vo vločkách, garam masala a údená soľ (voliteľné), na servírovanie
metóda
Odstráňte kožu z kurčaťa a dvakrát alebo trikrát rozseknite stehno. Vložte do misy alebo plastovej nádoby a vylejte s limetkovou šťavou a 1/2 lyžičky soli. Vychutnajte si marinádu.

V malom kuchynskom robote, blitz zázvor a cesnak, aby sa pasta, pridaním striekajúcej vody v prípade potreby. Odloženú polovicu pasty na omáčku. Zostávajúce marinádové prísady nalejte do kuchynského robota a potom jemne nalejte do hladkej pasty. Nalejte pastu na kurča a marinujte aspoň 4 hodiny (cez noc alebo 24 hodín je ešte lepšie).

Ak chcete omáčku, zahrejte 2 lyžice ghí alebo masla vo veľkej plytkej panvici s vekom. Cibuľu varíme 15 minút na strednom ohni, až kým nezačne hnednúť. Pridajte korenie a zvyšky cesnaku a zázvorovej pasty a varte 2 minúty. Vmiešajte paradajkové pyré, mleté ​​mandle, štipku cukru a octu. Varte asi 1 min. Nalejte cestoviny, potom naplňte nádobu alebo kartón do polovice vodou a pridajte to tiež. Priveďte k jemnému varu, potom varte 2-3 hodiny, kým nebudete mať hustú červenú omáčku. Môžu byť chladené v chladničke až 48 hodín, kým marinujete kurča.

Nastavte gril na najvyššie nastavenie. Vyzdvihnite kurča z marinády, utrite akýkoľvek prebytok späť do misky a rezervujte na omáčku. Usporiadajte kurča na veľký plech na pečenie. Dajte pod gril po dobu 10-15 minút, kým zuhoľnatený a začne sčernať. Vyberte zásobník z rúry a odložte ho na varenie. Ohrievajte omáčku, pridajte rezervovanú marinádu, potom nakrájajte kuracie mäso a všetky šťavy na panvici s crème fraîche alebo smotanou do kari omáčky. Varíme 40 minút, kým kurča nie je úplne jemné. Miešajte zvyšné maslo alebo ghí na konci.
 

Nechajte karí sedieť niekoľko minút, potom sezónu s garam masala a údená soľ, ak používate. Posypeme koriandrom a vločkami mandlí, potom podávame s naan chleba a ryže, ak chcete.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *