Recepty

Talianske tipy na hovädzie mäso

1 polievková lyžica nesoleného masla alebo kokosového oleja
¼ šálky červenej cibule, nakrájané na kocky
4 strúčiky cesnaku, mleté
5 libier vykosteného špičkového steaku z hovädzieho mäsa alebo hovädzieho mäsa, nakrájaného na 1-palcové kocky
2 šálky nesladenej marinárskej omáčky
1 šálka hovädzieho vývaru
4 lyžičky talianske korenie
1 lyžička soli
1 lyžička mletého čierneho korenia
čerstvý tymian alebo čerstvá oregano, na ozdobu (voliteľné)

Inštrukcie
Umiestnite maslo do šesť-štvorcového Instant Pot a stlačte Sauté. Po roztopení pridajte cibuľu a varíme 3 minúty. Pridajte cesnak a nakrájajte na ďalšiu minútu. Stlačením tlačidla Zrušiť zastavíte program Sauté.
Pridajte kocky pečené, marináru, vývar, talianske korenie, soľ a korenie.
Utesnite veko, stlačte tlačidlo Tlak na pečenie alebo Manuálne a nastavte časovač na 25 minút. Po dokončení nechajte tlak uvoľniť prirodzene.
Podávajte mäso s omáčkou z hrnca. Ozdobte čerstvým tymianom alebo oreganom.
Spomalená metóda sporáka
V kroku 1 preskočte maslo alebo kokosový olej. Do 6-štvorcového alebo väčšieho pomalého sporáka umiestnite marináru, vývar, cibuľu, cesnak, talianske korenie, soľ a korenie a premiešajte. Umiestnite kocky v marinárnej zmesi. Pokrývajte a varte na nízkej hladine počas šiestich hodín alebo až kým pečenie nebude vidličkou. Prejdite na krok 4.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *